adviseur
Al een jaar of 30 vraag ik mij af hoe sporters slimmer kunnen trainen. Eerst kwam die fascinatie vooral voort uit de wens om zelf beter te presteren. Maar al snel begon ik het ook leuk te vinden om de inzichten die ik door een combinatie van praktijkervaring en wetenschappelijke studie had verkregen met anderen te delen.

In mijn adviezen probeer ik pragmatisme en wetenschappelijke objectiviteit te combineren. Een zeer interessant spanningsveld! Het schaalniveau varieert daarbij van moleculaire adaptatiemechanismen in de spieren tot de rol van wetenschap en technologie in topsportsystemen. De vraag hoe sporters dagelijks zo effectief mogelijk kunnen trainen, leren en presteren blijft daarbij steeds centraal staan.

Kamiel Maase (Manager Wetenschappelijke Ondersteuning Topsport bij NOC*NSF) met wie ik in mijn periode bij InnoSportNL intensief samenwerkte, schreef:

‘Hanno van der Loo ken ik als gepassioneerd en deskundig collega. Hij is goed op de hoogte van wat speelt in de sportgerelateerde wetenschappen en kent de weg in het bijbehorende landschap. Al sinds vele jaren werkt Hanno aan het verwezenlijken van zijn droom: het (beter) verbinden van wetenschap en sport. Daarbij durft hij stelling te nemen en concreet richting te geven. Mijn omschrijving van Hanno in steekwoorden: deskundig, gepassioneerd, met overzicht en visie.’

Heeft u een specifieke sportwetenschappelijke vraag of zou u organisatie eens tegen het sportwetenschappelijke licht willen houden? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Comments are closed.